dofinansowanie - logotypy
OWES+
Ośrodek Wsparcia 
Ekonomii Społecznej Obszaru Rybnickiego
Działaj lokalnie+
Program grantowy
Oferta+
Oferta usług CRIS

Szkolenia zawodowe. Kurs kuchni regionalnej


Szkolenia zawodowe. Kurs kuchni regionalnej

Na młodych ludzi z Niewiadomia i Niedobczyc czekają ostatnie wolne miejsca na bezpłatnym kursie kuchni regionalnej.

80-cio godzinny kurs to propozycja dla osób, które chcą zdobyć nowe umiejętności poparte oficjalnym certyfikatem na wzorach ministerialnych (także w angielskiej wersji językowej) oraz tzw. „książeczkę sanepidowską”. Rynkowa cena takiego kursu to ponad 2000 zł. Młodzi rybniczanie będą mogli uczestniczyć w nim całkowicie bezpłatnie i dzięki temu zdobyć kompetencje, które mogą zaowocować ciekawymi ofertami pracy w przyszłości.

Aby wziąć udział w kursie wystarczy spełnić tylko trzy warunki. Po pierwsze, trzeba być mieszkańcem rybnickiego Niewiadomia lub Niedobczyc. Po drugie, nie można być osobą zatrudnioną. Po trzecie, należy mieć ukończone 15 lecz nie więcej niż 25 lat.

Zajęcia będą odbywały się w Rybnickim Centrum Edukacji Zawodowej (w budynku tzw. „ekonomika” – Rybnik, ul. Św. Józefa 30). Organizatorzy pomyśleli także o uczestniczących w kursie młodych rodzicach. W godzinach zajęć (czyli od 12.00) zagwarantowana zostanie opieka dla dzieci.

W najbliższym czasie mieszkańcy Niewiadomia i Niedobczyc będą mogli skorzystać także z innych szkoleń. Planowany jest kurs kelnerski, kurs fotograficzny, zajęcia z wizażu oraz kurs dla pracowników służb informacyjnych i porządkowych, czyli osób zabezpieczających imprezy masowe. Wszystkie kursy zakończą się przyznaniem oficjalnych zaświadczeń i certyfikatów.

Zainteresowanych prosimy o kontakt z Centrum Rozwoju Inicjatyw Społecznych CRIS:

  • Janusz Piechoczek, tel.: 32 739 55 12 wew. 107, mail: janusz.piechoczek@cris.org.pl
  • Dorota Honisz, tel.: 32 739 55 12 wew. 107, mail: dorota.honisz@cris.org.pl

ul.
J.F. Białych 7, 44-200 Rybnik (mapa
google
)
tel.: 32 739-55-12,
32 423
70 34, 503-074-783


Szkolenia są współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego